Beskyt børnene mod passiv rygning

0
551

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Rygning er usundt, det er en ufravigelig sandhed, og der er nok ikke mange, der vil stille spørgsmålstegn ved dette. Som de fleste nok også ved, at så er passiv rygning også yderst skadeligt og er derfor bestemt ikke noget, som børn på nogen måde skal udsættes for.

Det klogeste er naturligvis helt at droppe cigaretterne, men har man først været ryger så ved du nok også, at der er noget lettere sagt end gjort, og at det for nogen er mere eller mindre umuligt at lægge denne dårlige vane fra sig.

Noget der er dukket op (eller i hvert fald er blevet ekstra populært) inden for de senere år er e-cigaretter, og her er det langt mere usikkert hvor skadeligt det egentlig er. Man giver nogle dampe tilsat forskellige stoffer ned i lungerne. Det siger med andre ord sig selv, at det ikke er sundt og at det er noget der er skadeligt. Trenden er dog så ny, at undersøgelserne på området ikke er omfattende nok til at være ordentligt fyldestgørende.

Det korte svar er, at du måske ikke med god samvittighed kan udskifte de almindelige cigaretter med e-cigaretter, men der er alligevel et sted, hvor det kan være det fornuftige valg. Undersøgelser viser nemlig, at røgen fra e-cigaretter umiddelbart er langt mindre skadelig end almindelig cigaretrøg.

Grunden til at ordet “umiddelbart” bruges er, at der heller ikke på dette punkt er specielt mange års undersøgelser på området. De undersøgelser der rent faktisk er lavet på området tyder dog på, at det er langt mindre skadeligt og skal man vælge mellem forskellige onder, så er e-cigaretter trods alt det bedste valg.

Det er dog vigtigt for os at understrege, at rygning i alle former er usundt, og noget man bør beskytte sig selv fra og ikke mindst har en pligt for at beskytte vores børn med.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here