Beskyt småbørn mod støv

Beskyt småbørn mod støv

maj 19, 2017 Slået fra Af admin

Når du indretter et børneværelse, er det fristende at beklæde gulvet med et tæppe af den ene eller anden slags. Du kan da også sagtens gøre dette uden problemer, men hvis der er tendenser til allergi i familien, og du gerne vil beskytte dine små børn mod dette, er et gulvtæppe en rigtig dårlig ide.

Støv har det med at samle sig i tæpper, og støv er en af de ting, der er med til at fremkalde allergi, så det er en langt bedre løsning at have et trægulv af den ene eller anden slags.

Få det gamle tæppe væk

Det er især et problem, hvis der ligger et meget gammel tæppe på værelset, som har ligget der i mange år. Det er en magnet mod støvmider og andet godt, og det kan derfor være en rigtig god ide at få flået det af, hvis der ligger et sådant.

Ofte vil være nødvendigt at få slebet gulvet ned, hvis der har ligget et tæppe i årtier, dette behøver dog heller ikke være en stor investering, hvis det kun drejer sig om et enkelt rum (du kan finde en billig gulvsliber her).

Allergivenlige tæpper

Hvis du ikke vil have et trægulv af den ene eller anden grund, men insisterer på, at det skal være gulvtæppe, findes der også allerivenlige tæpper, som ikke samler støv på samme måde som helt traditionelle tæpper.

Støvsug ofte

Nu skal det ikke lyde som om, at du ikke kan have gulvtæpper på et børneværelse, for selvfølgelig kan du det, det kræver bare at du er ekstra grundig med støvsugeren, da men ikke kan se støv på samme måde på et tæppe, som man kan på et trægulv.