Bøgerne skal ses

Bøgerne skal ses

december 3, 2017 Slået fra Af admin

Der findes nok ikke mange børneværelser, hvor bøger ikke er en fast del af inventaret. Der findes ikke meget, der er mere hyggeligt, eller lærerigt for den sags skyld, end at læse bøger sammen med dine børn. Der er flere førende professorer, der slår fast det styrker barnets mentale sundhed, at man læser højt sammen med det. Det er altså med andre ord ikke bare hyggeligt, det er også essentielt for at styrke dit barn.

Mange bøger gør det sjovere

De fleste forældre kender nok til “problemet” med at deres børn gerne vil høre den samme bog igen og igen. Det kan godt blive lidt trættende, at skulle læse den samme historie aften eller aften, og det kan være svært at finde entusiasmen frem og lave nye stemmer til den samme historie. Det er derfor en rigtig god ide at have en masse forskellige bøger. Køb dem eventuelt brugt. Du kan købe brugte bøger i stakkevis for en brøkdel af nyprisen, og dine børn er med rimelig stor sikkerhed helt ligeglade.

Børn er visuelle væsner

Mange vælger at have bøgerne stående i en reol, så man kun kan se ryggen. Dette er naturligvis det letteste, ikke mindst hvis man har mange bøger, der skal kunne stå der.

Hvis dit barn ikke kan se bøgerne, men kun ser bogryggen, er der en god chance for, at de bare siger den de kan huske, hvis du spørger hvad de gerne vil høre. Det kan derfor være en rigtig god ide at dit barn kan se forsiden på så mange bøger som muligt. Det giver dit barn mod på et udforske dem mere, da de vil kunne huske mere ved at se billedet der hører sammen med børn, da børn er meget visuelle. Problemet med mange bogreoler er, at de ikke gør så meget for at man kan se forsiderne.

I stedet kan du investere i en brochureholder som denne.

Langt de fleste børnebøger er store i det, og vil sagtens kunne stå i dem. På den måde kan barnet se forsiderne og samtidig er det en “bogreol”, stort set ikke fylder noget.