Børn og hund kan GODT gå hånd i hånd

Børn og hund kan GODT gå hånd i hånd

maj 2, 2017 Slået fra Af admin

Hvis du har et en hund, og har et barn på vej, har du sandsynligvis gjort dig nogle overvejelser omkring fremtiden, og hvordan det skal gå, når der pludselig er to der skal have opmærksom. At få et lille barn, hvis man har en hund i forvejen, svarer en lille smule til at få et barn mere, hvis man har et i forvejen.

Man skal naturligvis ikke sammenligne hunde og børn alt for meget, men en ting er helt sikkert, at hvis begge dele kræver en masse kærlighed og opmærksomhed, hvis de skal trives i hverdagen. Skal de trives sammen, kræver det naturligvis endnu mere opmærksomhed.

Er hunde farlige sammen med børn?

Hvis der pludselig kommer et nyt medlem ind i familien, er der pludselig opmærksomhed der skal deles med en anden. Hvis din hund har været vant til at få masser af opmærksomhed, og pludselig skal leve med at være i anden række, kan det godt give problemer.

Den vil sandsynligvis derfor godt kunne finde på at gøre ting, den ikke plejer, hvilket den gør for at få opmærksomhed. Der er af samme grund også en del der frygter, at hunden kan blive agressive overfor deres lille barn. Har man ingen problemer med dette i hverdagen, er det dog meget usandsynligt, at det skulle blive det,

Hvad kan du selv gøre?

Det er lidt begrænset hvad man kan gøre for at forberede en hund til at der kommer et lille barn. Det er ikke noget man kan gå og snakke om ligesom hvis det var en lillebror eller lillesøster der var på vej til en ældre søskende.

Det du KAN gøre er at sørge for at opmærksomheden ikke forsvinder fra den ene dag til den anden. Desuden er det en rigtig god ide at give den hundefoder, der holder dens blodsukker stabilt, da et svingende blodsukker kan få hundens temperament til at svinge.

Det kan lyde banalt, men der er mange der kommer til at gå efter de lidt lette løsninger, og måske ikke lige tænke så meget over maden, som de ellers ville gøre, men det kan have større betydning end du tror.

Endelige er det vigtigt at inddrage hunden i barnet, lad den komme helt tæt på og snuse og få indtryk, det gør både hunden og barnet mere trykt.