Børn kan også rammes af psykiske lidenser

Børn kan også rammes af psykiske lidenser

juni 22, 2018 Slået fra Af admin

Det kan være svært og ofte en længere process at stille diagnoser på børn. Men ikke destomindre er hvert eneste år mange børn som rammes af psykiske lidelser, hvilket kan få fatale konsekvenser for deres fremtid. Mange læger er hurtige til at give diagnosen ADHD eller mild skizofreni, og i mange tilfælde kan det være en fejl. Ofte handler det om at give barnet den opmærksomhed, det behøver, og lytte til des behov. Det er ingen tvivl om vi lever i en verden hvor vi børn kan fejle et utal af forskellige ting, hvilket i høj grad er på grund af vores fremskredne lægevidenskab. Læger og psykiater har de bedste muligheder og at hjælpe den pårørende, og give den rette behandling.

Få stillet diagnosen i tide, men ikke for tidligt

Mange voksne har haft det hårdt, hvis de først sent bliver diagnosticeret med en psykisk lidelse, da de ikke har fået den nødvendige hjælp i løbet af deres barndom. Derfor er det så vigtigt, at man hurtigst muligt får opdaget det som påvirker ens søn eller datter i hverdagen. Dog er det endnu vigtigere at testene af det enkelte barn bliver gennemarbejdet, så det er den rette diagnose der bliver stillet.

Barnets sociale evner

Hvis du har på fornemmelsen af at der er noget i vejen med dig barn, så oplys pædagoger i daginstitutionen og lærer i skoen, så de kan være med til at holde øje. Det kan det være svært at opdage psykiske problemer ved sit barn, når han eller hun er derhjemme, da barnet er i trygge omgivelser. Hvis man har en mistanke om, at ens barn har speciale psykiske behov, er det vigtigt at være i tæt dialog med lærere eller pædagoger, da de ser barnets daglige sociale omgang med de andre børn. Der en diagnose for næsten alle tilstande i verden, derfor skal være sikker på, at man har med en psykiater at gøre som ikke bare giver en diagnose fordi det er den nemmeste løsning.