Cykelhjelmen kan redde dit barns liv

Cykelhjelmen kan redde dit barns liv

april 26, 2017 Slået fra Af admin

I løbet af de sidste 10-15 år er antallet af børn der bruger cykelhjelm fordoblet – og med god grund. Ifølge Rådet for Større Trafiksikkerhed, er hovedskader nemlig årsagen til 35 % af alle trafikdræbte, og fra 2011-2014 er der registreret 3.174 cykelrelaterede hoved- eller nakkeskader blandt børn.

Undersøgelser viser, at man nedsætter risikoen for at skade hjernen med op til 75 %, hvis man bruger cykelhjelm, og det gælder i særdeleshed børn, som vælter på cyklen oftere end voksne. Derfor er det meget vigtigt, at du opfordrer dit barn til at bruge cykelhjelm – for selvom børnene brokker sig, virker det, når mor og far stiller krav.

De unge er mest udsatte

Det er især, når børnene er omkring 10-12 år, at de holder op med at bruge cykelhjelm, og det er også i denne periode, at mange begynder at cykle meget selv. Statistikkerne viser helt tydeligt, at det er en sprængfarlig cocktail. Antallet af ulykker stiger nemlig støt fra den alder, og unge på 15-17 år får næsten tre gange oftere hovedskader end 0-6-årige børn.

Derfor er det afgørende, at du som forælder gør det til en vane for dit barn, at man bruger cykelhjelm, når man cykler. Den største årsag til, at børn og unge vælger hjelmen fra, er, at de synes, den er kikset at have på. Derfor er det en god idé tidligt at investere i en hjelm, som barnet kan lide og gerne vil vise frem.

Vælg den rigtige hjelm

Til de mindre børn er det helt ideelt at gå på nettet og finde lige præcis den, der interesserer barnet. Det kan for eksempel være en batman- eller politihjelm eller en med blomster på – mulighederne er uendelige, og du kan blandt andet finde et stort udvalg her.

Til de større børn kan det være en god idé at købe en neutral hjelm, som kan bruges i mange år uden at blive umoderne. Heldigvis er de sorte skaterhjelme fra fx Bell meget moderne i disse år, og de er helt ideelle til den unge teenager, som ikke vil skille sig ud.

Hjelmen holder ikke evigt

Når du har købt hjelmen, er det meget vigtigt at huske på, at den skal kasseres, hvis den får et hårdt slag – for eksempel ved et styrt. Hjelmen kan nemlig få revner, som ikke kan ses, men som gør, at den ikke længere beskytter hovedet ordentligt.