De bedste bøger om børn

De bedste bøger om børn

april 24, 2019 Slået fra Af admin

At få børn er den største oplevelse i langt de fleste menneskers liv. Det er dog også en oplevelse, der sjældent bliver helt uproblematisk. At have børn er naturligvis den større gave der findes. Der er dog heller ikke tvivl om, at det til tider (måske endda ofte nogle gange), kan føles som lidt af en forbandelse. Der er mange, der kommer med gode råd til hvordan man er forældre og hvordan man skal opdrage sine børn. Der er dog ikke andre end dig/jer til at gøre det. Uanset hvor meget man får fortalt, om hvordan det er at have børn, så er der ikke nogen der kan forberede dig på det. Det betyder dog ikke, at det ikke kan blive lidt lettere.

I er ikke de første

Når man står med lortebleer til op over begge ører, eller børnehavebarnet nægter at høre efter, trods gentagne befalinger, kan det hele godt blive lidt for meget. Det er hele tiden vigtigt at huske på, at man ikke er de første der står med de problemer. Der er altid nogen, der har været i situationen før, og derfor kan der også være hjælp at hente, ved at lytte til erfaringer på området.

Opdragelse er måske ikke noget man kan læse sig til, men man kan finde meget inspiration i litteraturen. Det kan derfor være en rigtig god ide at læse eller lytte til en masse bøger og så tage det med sig, som man kan bruge og lade resten være. For der er ikke to børn der er ens, og derfor passer alle råd naturligvis heller ikke.

Lydbøger gør det lettere

Går man eksempelvis på barsel kan det være svært at få tid til at sætte sig ned og læse ne bog. Barsel er den skønneste tid, men det er for rigtig mange også den hårdeste. Selvom man går hjemme, er tiden ofte knap mellem bleskift, amning, putning, rengøring af sutter, bleskift, lige få lidt mad selv osv osv osv. Her kan lydbøger være som sendt fra himlen. Man kan lytte til dem mens man går med barnevognen, eller mens man rydder op, varmer grød eller noget helt tredje.

Her kan du finde inspiration til hvad der kan være godt at give sig i kast med: https://www.netsundhedsplejerske.dk/bogguide/index.php