Derfor hitter hjemmestrik til børn og voksne

Derfor hitter hjemmestrik til børn og voksne

september 14, 2017 Slået fra Af admin

Du har måske været i en situation, hvor du har tænkt: ’’Gud, hvor er den striktrøje lækker! Hvor har hun mon købt den?’’ Og når du spørger, siger overskudskvinden, at den er hjemmelavet. Her er et par bud på, hvorfor hjemmelavet strik hitter, og hvordan du selv kan blive mester i det.

Tiderne skifter

Der var engang, hvor de dyre mærker udelukkende var det, der hittede, og hvor en hjemmelavet sweater – måske oveni købet arvet fra en ældre kusine – var total yt. Tiderne skifter og tingene har ændret sig. Der ruller i øjeblikket en enorm bølge af idéer til DIY-projekter (Do It Yourself) ind over Danmark, og danskerne er vilde med det. Argumentet er klart: Hvorfor betale en masse penge for et bestemt mærke, når du kan lave noget, der minder om det til ingen penge. Desuden er det enormt tilfredsstillende at lave sine egne ting.

Et statement

Det at producere dine egen ting, hvad enten det handler om at strikke sig en lækker sweater, male sine egne malerier eller bygger sit eget plankebord, fungerer i virkeligheden som et statement. Du er ikke typen, der springer over, hvor gærdet er lavest. Du tænker derimod i økonomi og kvalitet, og er desuden villig til at afsætte meget af din tid til at producere. Samtidig sender det et signal om, at du skiller dig ud fra mængden og ikke er bange for det.

Sådan kommer du i gang

Før du kan kaste dig ud i at lave en sweater til guldklumpen, skal du selvfølgelig lære at strikke og hækle. Der findes kurser, hvor formålet er at lære dig at producere dine egne ting, men hvis du er lærenem, kan du også søge på YouTube og finde en guide til, hvordan du hurtigt lærer de grundlæggende teknikker. Der findes et hav af gratis strikke- og hækleopskrifter på nettet, så det er bare med at komme i gang. Start eventuelt ud med et mindre projekt såsom en karklud. Du kan blandt andet købe garn her.