Derfor skal du købe et legehus til dit barn

Derfor skal du købe et legehus til dit barn

marts 24, 2022 Slået fra Af admin

Et legehus er en perfekt måde at aktivere børnenes leg og lade deres fantasi få frit løb. Her kan barnet både alene eller sammen med søskende eller venner have mange hyggelige timer, hvor der er rig mulighed for at finde på en masse sjov og leg i børnenes eget tempo.

Et legehus af træ eller plast?

Der findes en lang række legehuse. Både når det kommer til materiale, farver og størrelse. Mange kan være i tvivl, om de skal gå med et træ legehus eller et plastik legehus. Fordelen ved et plastik legehus er, at den både kan stå indenfor og udenfor. Dermed behøves legen ikke at stoppe, blot fordi det bliver mørkt udenfor eller regnen siler ned, og man ikke har lyst til at bevæge sig ud. På denne måde er der ingen grænser for, hvor legen tager barnet hen. Det kan være, der skal laves en indendørs hule med tæpper og dyner, eller også kan barnet lægge sig indenfor i legehuset og kigge i et bog eller benytte andet legetøj som små rekvisitter i legehuset. Hvis legehuset står udenfor, er det en fordel at købe et af plastik, da det ikke kræver vedligeholdelse og nemt kan gøres rent.

Udvikling af sociale kompetencer og fysisk udfoldelse

At bruge en masse tid i et legehus giver barnet mulighed for at udforske sine relationer med andre, hvor legene ofte kan centrere sig om forskellige roller, børnene påtager sig. Legehuset er på denne måde god til at sætte ramme om børnenes interaktion og kommunikation med hinanden. Det giver mulighed for, at børnene mere eller mindre selvstændigt kan udforske det at samarbejde med hinanden og give hinanden små opgaver og ideer. Hvis du prøver at overvære legene i legehusene, vil du måske kunne fornemme, hvor meget dette giver børnene at kunne udvikle sig i hinandens selskab.