Du er ikke alene

Du er ikke alene

juni 4, 2018 Slået fra Af admin

At blive forældre er det største der findes i verden. Det er det, der er forbundet med absolut flest glæder, men det er samtidig også det, der er forbundet med absolut flest bekymringer. Nærmest fra det øjeblik, at man finder ud af at man er gravid, og så resten af af ens liv, vil der være spørgsmål forbundet med at at have et barn. Bekymringerne og spørgsmålene vil ændre karakter i takt med at børnene blive ældre, og man bliver mere erfaren som forældre.

Det man altid skal huske på, er at der er milliarder og atter milliarder der har gjort det før en selv, og der kommer til at være milliarder og atter milliarder efter en, der kommer til at stå med problemerne (selvom der naturligvis vil være forskel på problemerne). Man er med andre ord ikke alene, og der har de fleste da også forlængst fundet ud af. Ikke mindst på grund af internettet, hvor mødre på kryds og tværs af landsdele nemt kan dele deres gode tips, råd og erfaringer.

En af de mest populære sider for kommende mødre, nybagte mødre og mødre generelt er min-mave, hvor man kan stille spørgsmål og få svar på stort set alt der har med børn at gøre, og meget andet for den skyld.

(billedet er lånt fra hjemmesideudvikleren 1902 Software, der har været inde over siden)

Nogen gange kommer de bedste svar fra amatører

Der er naturligvis mange spørgsmål, som man bør stille til en læge, jordemor eller sundhedsplejerske, hvis det er af sundhedsmæssig karakter. Ofte kan man dog også få lige så gode svar og tips fra mødre, der har været gennem det selv, og måske prøvet det masser af gange. Ofte har mødre til et par børn væsentlig mere erfaring med børn, end en læge har det. Det er dog stadig uhyre vigtigt at understrege, at handler det om spørgsmål med medicinsk indhold og lignende, bør man altid søge lægehjælp, og ikke selv begynde at eksperimentere på baggrund af gode råd.

Handler det eksempelvis om at få sit barn til at sove eller lignende, kan der ofte være mindst lige så gode råd at hente, blandt tusindvis af kvinder, der har puttet millioner af gange.