En mave i balance med fritidsaktiviteter

En mave i balance med fritidsaktiviteter

oktober 22, 2022 Slået fra Af admin

Sygdom kan komme i mange forskellige former og sammenhænge, og det er meget forskelligt, hvordan det rammer. Det er aldrig sjovt at være syg, da det sætter begrænsninger for ens aktiviteter og gøremål. Hvis ens barn er syg, kan det godt være svært at finde ud af, hvor barnet har ondt henne. Det er en fordel at have maven i balance, da ubalance kan give smerte og forstoppelse. Forstoppelse er et almindeligt maveproblem for både børn og voksne.

Vand og motion

Heldigvis er der forskellige løsninger på at afhjælpe symptomerne på forstoppelse. Det er vigtigt at sørge for, at der bliver drukket rigeligt med vand til måltiderne og mellem måltiderne, samtidig kan det være en god idé at spise fiberrige madretter og dyrke motion på ugentlig basis. Det kan være en god idé, hvis dit barn går til fritidsaktiviteter, hvor der er mulighed for motion og andre aktive aktiviteter, så maven holdes mere i balance. Hvis uheldet er opstået, og der er problemer med forstoppelse, så se her. Der findes nemlig forskellige behandlingsformer til forstoppelse.

Reager på barnets symptomer

Der er forskellige årsager til, hvorfor man får forstoppelse. Kortvarig forstoppelse kan skyldes almindelig stress, ændring i kostvanerne, ændring i hverdagens rutiner eller for lidt at drikke. Men det er også muligt, at forstoppelsen varer over en længere periode, dette kan skyldes nogle andre livstilsvaner. Hvis dit barn tager medicin, kan det være en årsag til forstoppelse eller hård mave. Jerntabletter eller smertestillende med morfin kan give forstoppelse. Det er aldrig sjovt at have ondt i maven, og det er det heller ikke, når man er en lille størrelse. Det kan gå ud over indlæringsevnen i skole, hvis ens barn sidder og har ondt i maven. Derfor er det en god idé at gribe ind, hvis dit barn ømmer sig over sin mave.