Få mere kvalitetstid med børnene

Få mere kvalitetstid med børnene

juli 3, 2018 Slået fra Af admin

Det er enormt vigtigt at bruge kvalitetstid med børnene – særligt nå de er små. Til tider kan det dog være udfordrende at finde tid til det med lange arbejdsdage og andre praktiske gøremål. Derfor får du her tre tips, der kan give dig flere hyggelige timer med dine børn.

#1 – få hjælp til de huslige pligter

Hvis du ikke har tid eller overskud til at ordne alle huslige pligter, kan du få professionel hjælp til rengøringen eller til havearbejdet. Den ekstra hjælp skåner dig fra at bruge tid på pligter, der dræner dig for energi. For at danne dig et overblik over dine faste pligter, kan du lave en liste over dem og herefter tage stilling til, hvad du vil have hjælp til, og hvad du foretrækker at klare selv.

#2 – lav en ugentlig madplan

Du kan spare både tid og penge ved at lave en ugentlig madplan og kun handle en enkelt eller to gange om ugen. På den måde skal du ikke bruge tid og energi på at finde på aftensmad hver dag, da du i stedet har en plan at følge. Hvis du savner inspiration til madlavningen eller ikke har overskuddet til at planlægge en uge frem ad gangen, kan du finde komplette madplaner med lister over ingredienserne på nettet. Der er masser af hverdagsopskrifter som er nemme at lave og klar på under 45 minutter. Tag eventuelt børnene med i køkkenet og lav en hyggelig madsession ud af det.

#3 – prioritér tiden med børnene

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du faktisk bruger din ekstra tid på børnene. Vi kan alle falde i staver foran telefonen eller TV’et, men prøv at lægge det hele væk og fokuser på samvær med børnene. Samværet behøver ikke inkludere noget vildt, børnene vil elske et spil Ludo eller en tur på legepladsen.