Få styr på trappesikkerheden i hjemmet med børn

Få styr på trappesikkerheden i hjemmet med børn

oktober 25, 2017 Slået fra Af admin

Hvis I er børnefamilie med stort b, går I uden tvivl op i, at børnene skal have det godt. Af samme årsag er det vigtigt for jer som forældre, at børnene ikke kommer unødigt til skade i situationer, som nemt kunne være undgået. Her er et par gode råd til hvorfor det er vigtigt at sikre trappen i hjemmet, samt hvordan du kan gøre det.

Hvorfor skal trappen børnesikres?

Måske går I i spænding og venter på, at ønskebarnet skal melde sin ankomst, og I ønsker derfor at være så godt forberedt som muligt. Det kan også være, at I allerede har skabt en lille familie, og derfor ved I muligvis allerede nu, at der er gang i de små. Af den grund er det vigtigt at overveje sikkerheden i jeres hjem. Ungerne har krudt i rumpetten, elsker at udforske og tænker aldrig over eventuelle farer. Det er vores ansvar som voksne at forhindre ulykker. Trappen er et spændende sted for de små, fordi det er et sted, der byder på udfordring i form af at kravle og gå op ad den og det samme ned ad den. Som forældre kan man ikke have øjnene på sine børn alle døgnets 24 timer, og du kan derfor med fordel fjerne en af risikofaktorerne i forhold til at komme til skade på trappen.

Sådan børnesikrer du trappen

Der findes mange forskellige typer af trapper, og nogle er mere børnevenlige end andre. Der er nogle forholdsregler, I med fordel kan tage jer, når I skal købe ny trappe eller sikre den, I allerede har. Det behøver ikke at være en dyr fornøjelse, når I skal børnesikre trappen. Hvis I vil være helt sikre på, at ungerne hverken kan kravle op eller ned ad trapperne, kan I med fordel opsætte et gitter for oven af trappen og for neden. Når du skal købe et trappegitter, skal I så vidt muligt undgå saksegitre, da erfaring viser, at ungerne bruger det som stige og derfor kan klatre over. I kan også montere et ekstra gelænder i børnehøjde, der sikrer, at børnene kan holde ordentligt fat, når de bevæger sig op og ned.