Giv dit barn en fordel på boligmarkedet

Giv dit barn en fordel på boligmarkedet

december 24, 2019 Slået fra Af admin

Som forælder til en lille, glad unge kan tanken om, at ens barn nogensinde bliver voksen, føles meget langt væk. Ikke desto mindre kommer der unægteligt en dag, hvor guldklumpen er færdig med bleer og kravlegårde og må tage stilling til langt større ting. Det gælder for eksempel valget af bolig. Men selvom der er lang tid til, så er der alligevel nogle ting du kan gøre som forælder for at give dit barn en fordel på boligmarkedet.

Forældrekøb: Derfor kan det være en god idé

Hvis du har økonomien til det, så kan et forældrekøb være en rigtig god måde at hjælpe dit barn i boligjagten, når den tid kommer. I mange større byer kan det nemlig være rigtig svært at finde en bolig, særligt hvis man er ung og studerende og uden den store opsparing. Ved at købe en lejlighed kan du blive dit barns udlejer og dermed sikre, at lejemålet sker på betingelser, der er fordelagtige for jer begge to. Samtidig kan du betragte selve købet som en investering, fordi du med den nuværende udvikling i boligmarkedet sandsynligvis kan sælge lejligheden til en særdeles fordelagtig pris, den dag dit barn flytter ud. Du kan få mere information om forældrekøb på https://foraeldrekoebsguiden.dk.

Begynd i god tid

Du kan naturligvis ikke vide, hvor dit barn vælger at bo, når det er tid til at flytte hjemmefra. Alligevel er der nogle ting du kan gøre ret tidligt, ja, endda før barnet bliver født. Det kan nemlig være en fordel at skrive dit barn på nogle ventelister i forskellige boligkomplekser. Nogle steder er det gratis, og andre steder kan man slippe med relativt små beløb. Når barnet så skal til at flytte hjemmefra, vil der være mange forskellige steder at vælge imellem, også selvom boligmarkedet generelt er presset. Du kan næsten ikke være i for god tid.