Gode råd til barnedåben

Gode råd til barnedåben

februar 10, 2020 Slået fra Af admin

Hvis du står overfor at skulle holde barnedåb, så kan det godt virke en smule uoverskueligt, med alle de ting man skal have styr på. At arrangere en barnedåb falder ikke overraskende sammen med, at man har et lille barn, og det er ikke altid at dette er ensbetydende med masser af tid. Med små børn, især hvis de ikke lige er vilde med at sove, kan det være svært at finde mentalt overskud til at stå med en her masse.

Ens tankerne er, som de bør være, rimelig fokuseret på ens barn, og det med at overskue ekstraordinære ting, som en barnedåb er, kan derfor også som indledningsvist nævnt, virke helt uoverskueligt. Det behøver dog ikke være så slemt. Det absolut vigtiste man kan gøre i denne forbindelse, er at lave en liste med ting der skal gøres, og så ganske enkelt gøre det eller overveje det en efter en.

Den store barnedåbs tjekliste

For det gøre det lidt lettere for dig, så har vi lavet en liste over ting du skal have med i din planlægning.

  • Hvad er budgettet (det er kedeligt men essentelt for resten af listen)
  • Hvem skal med (og ikke mindst hvor mange)
  • Find en lokation til festen (skal den holdes hjemme eller ude)
  • Lav indbydelser (find inspiration til dem her)
  • Hvad skal der serveres (skal i selv lave mad eller skal det bestilles).
  • Skal der være underholdning (tænk på hvor mange børn der kommer)

Når du har fundet ud af disse ting, kan du begynde at gøre med i detaljerne med de enkelte punkter. Pludselig er det ikke længere helt så uoverskueligt. Ligesom det er med børn, så handler det primært om at få det hele sat i system, så godt som det nu er muligt, og så ellers bare tage tingene i det tempo, der nu passer en.

Af samme grund er det en god ide at komme i gang med planlægningen i god tid, så man ikke behøver stresse over det.