Gode råd til børnefødselsdagen

Gode råd til børnefødselsdagen

marts 15, 2020 Slået fra Af admin

Børnefødselsdage er en af de helt store fester, der finder sted årligt for dit barn. For forældre kan det derimod være lidt af en udfordring at finde på nye sjove lege, ny mad og i det hele taget planlægge hele fødselsdagen.

Vi hjælper dig her godt på vej med gode råd til børnefødselsdagen.

Go mad gør godt

Der er ingen grund til at gøre maden til børnefødselsdagen kompliceret. Børnene forventer på ingen måde en gourmet-middag, men vil tværtimod bare have noget mættende og sjovt mad.

Der er heller ingen der siger, at du skal stå time op og time ned i køkkenet og lave mad flere dage i forvejen. Husk i stedet at forberede ting som for eksempel pizzasnegle, minipizzaer eller pølsehorn. Disse kan laves næsten hvornår som helst, og kan let tages ud af fryseren aftenen før.

Det hører sig naturligvis til med lidt slik og søde sager, men du behøves ikke at give alle børnene et sukkerchok, da du også kan supplere lidt med f.eks. gulerødder, agurker og noget lækker dip.

Hvad skal vi lege?

Der findes masser af god leg, i kan gå i gang med. Nogle gange stirrer man sig ligefrem blind, da der er så meget at vælge imellem. Et par klassiske eksempler kunne være:

Ballondans: Her skal der bindes en ballon fast om barnets fod, altså på alle børnene, og de andre skal forsøge at få den til at sprænge ved at trampe på den. For at gøre legen mere udfordrende kan man eventuelt binde børnenes sammen to og to, så de i makkerpar skal samarbejde om at vinde legen.

Andre gode lege er huskeleg, skattejagt, gemmeleg, stoleleg om meget mere. Generelt kræver det ikke meget at finde på gode lege, og har man en stor have kan man let bruge lang tid på sjov skattejagt med indbyggede aktiviteter undervejs.

At du ikke selv god til at planlægge den slags, kan du printe mange guides fra internettet eller få en anden form for underholdning ud til arrangementet. Her findes mange artister som kan komme ud til festen og skabe en magisk stemning.

Lidt praktisk

Husk at det kan være en stor mundfuld, når mange børn kommer på besøg. Gør dig derfor en tjeneste og sørg for nogle simple ting som f.eks. at skrive navn på børnenes kopper, som at have ryddet huset så der ikke hænger ting, der kan rives ned eller vælte – og sørg desuden for der er fri adgang til badeværelset, hvor du har opsat en skammel, så børnene kan vaske hænder. Sørg ligeledes for håndklæder, der kan tåle at blive godt snavsede.