Gør noget godt for parforholdet

Gør noget godt for parforholdet

maj 2, 2018 Slået fra Af admin

Der er rigtig mange gode grunde til at gøre noget godt for parforholdet med jævne mellemrum. Det kan betyde, at man ikke løber ind i de helt svære kriser, som er mere vanskelige at komme ud af igen. I denne artikel kan du få nogle råd til, hvordan du måske afværger en krise.

Rigtig mange par oplever en svær tid, når de går fra at være to til tre. Det kan nemlig være ret vanskeligt at have været vant til kun at skulle tage hensyn til hinanden, og nu er der pludselig en lille ny inde i billedet, som tager rigtig meget tid. Det kan give nogle gnidninger, fordi man måske sommetider glemmer at være kærester, da man nu skal være forældre.

Her kan det være en god idé at tale med en professionel, som kan hjælpe jer godt videre. Læs mere om parterapi i København, da det kan være med til at give jer værktøjer til, at jeres parforhold igen kommer helt tilbage på skinner. Her kan I også være forebyggende, hvis I kan mærke, at tingene begynder at gå lidt skævt, efter den nye er kommet til.

Forkæl jer selv

Hvis tendensen er, at I glemmer at være kærester, så er det måske en god idé at gøre nogle af de ting, I før var rigtig gode til som kærester. Det kan være at gå ture i skoven, holde i hånd eller kysse lidt ekstra på hinanden. Det kan også sagtens handle om, at man skal lidt væk fra de vante omgivelser, og så er det måske en idé at tage på en rigtig lækker weekendtur sammen.

Hold weekendferie med familien her og oplev glæden ved at komme lidt væk sammen. Hvis man ikke har tiden til at tage væk i en længere periode, er det oplagt at tage et par dage til et sted, hvor det kun handler om at forkæle hinanden og slappe af. Her kan man også sagtens have den lille med, hvis man ønsker det. Alternativt kan man få barnet passet, så man har helt ro til at koble fra sammen.

Når man tager på weekendtur, er det som at være afsted på en lille ferie. Måske går man og glæder sig på forhånd, og allerede her kan det være tydeligt at mærke en form for forventningsglæde, som altså giver rigtige mange ”good vibes” i de fleste tilfælde.

Snak om tingene i hverdagen

Ovenstående forslag er rigtig gode til at prøve noget anderledes og få nogle afbræk. Det kan være vigtigt i en hektisk hverdag, hvor man nogle gange ikke har overskuddet til at gøre noget særligt ud af det.

Det er dog også vigtigt, at man netop får den travle hverdag til at fungere, for det skal trods alt være fundamentet for, at tingene fungerer. Sørg derfor for, at I får snakket godt om tingene, så de ikke hober sig op og bliver for store irritationer. Hvis den ene har et behov, så få lyttet til hinanden, så tingene hurtigt kan blive løst.