Gør hjemmet børnesikkert – nemt og hurtigt

Gør hjemmet børnesikkert – nemt og hurtigt

marts 16, 2018 Slået fra Af admin

Når man får børn, bliver hele ens hjem pludselig forvandlet til en regulær dødsfælde. Skarpe hjørner, tunge døre, stejle trapper og strømførende stikkontakter kan pludseligt blive farlige, hvis små ben og fingre kommer for tæt på.

Heldigvis findes der utallige måder at børnesikre sit hjem på, og bare med et trappegitter og et par kabelkanaler kommer I langt. Her giver vi dig et par tips til nemme børnesikringer, som gør en stor forskel for dit barn.

Se mere her.

Luk af for trappen

En låge i hver ende af trappen er nok den mest almindelige børnesikring, og det er ikke uden grund. Trapper kan nemlig være noget af en udfordring for små børn, og det kan nemt ende galt. Indtil børnene har helt styr på både deres egne ben og trappens finurligheder og glatte trin, er det en god idé at begrænse adgangen. Det er dog en god idé at lade barnet lege på trappens nederste trin, så det lærer trappen at kende.

Trappen er heldigvis ikke den farligste ting, vi finder i hjemmet, men barnet kan ende med et brækket ben eller en hjernerystelse, hvis det falder ned af trappen.

Hav styr på ledninger

De fleste hjem har massevis af ledninger, og ofte ligger ledningerne på gulvet. Derfor er de noget af det første, børnene kan nå, og de kan være interessante at lege med. Børn risikerer dog at få stød, hvis de leger for meget med ledningerne, og i allerværste fald kan de få en ledning viklet rundt om halsen.

Ledninger kan dog nemt samles og skjules med en kabelkanal, også kaldet en kabelskjuler. En kabelkanal er nem at montere, og den holder helt styr på ledningerne, så børnene ikke kan komme i nærheden. Samtidig ser en kabelkanal pæn ud, så I kan sagtens lade den sidde, når børnene bliver større.