Hold gardinerne nede på varme dage

Hold gardinerne nede på varme dage

juli 5, 2017 Slået fra Af admin

Du har sikkert sørget for at der er mørklægningsgardiner på dit barns værelse. Det er en nødvendighed, hvis dit barn skal sove godt om natten, at der er mørkt og ikke kommer for meget lys ind, især her i sommerhalvåret, hvor det mere eller mindre er lyst fra klokken 4 om natten.

I de varme sommermåneder, kender du nok til problemerne med at dine børn (og måske dig selv) ikke kan sove om natten fordi det er for varmt. Man kommer til at ligge og vende og dreje sig og sparker dynen af, fordi man er ved at overophede og derfor ikke kan finde ro.

Der er mange der investere i dyre blæsere eller sågar vælger at købe air condition anlæg, der skal lave en behagelig temperatur i soveværelset, så man sove i fred. Den slags er dog langt fra altid en god ide, og der er mange der bliver syge af AC anlæg, fordi de sover i rum der er for kolde.

Den letteste løsning er også den billigste

For at komme tilbage til mørklægningsgardinerne, så er de faktisk en rigtig fin kilde til kulde. De kan naturligvis ikke lave kulde, men de kan holde en meget stor del af varmen ude, hvis man har dem trukket ned om dagen. Dette sikrer nemlig, at solens stråler ikke kommer ind og varmer hele værelset op

Den bedste måde at holde et køligt soveværelse, er ved at lufte godt om om morgenen, når man står op. Dette sikrer både, at man får frisk luft ind på værelset, hvilket er essentielt for klimaet, men også at man får kølig luft ind, da temperaturen endnu ikke er høj. Herefter ruller man sit mørklægningsgardin ned, hvilket sørger for at temperaturen kan holde sig på et nogenlunde fornuftigt niveau.

Problemet er, at har man først et helt varmt rum skal der meget til at køle det ned, og når temperaturene er høje selv om aftenen, er det mere eller mindre umuligt at få en behagelige sove temperatur.