Hvert tredje barn har motoriske problemer

Hvert tredje barn har motoriske problemer

maj 11, 2017 Slået fra Af admin

Motorikken er noget af det vigtigste i et barns udvikling. Hvis motorikken ikke er i orden fra de helt tidligere år, bliver det svært for barnet at udvikle sig tilfredsstillende. Det kan også være meget svært for at lille barn at gå fra dagpleje eller vuggestue og til børnehave, hvis motorikken ikke er i orden. Har de små problemer med motorikken er det nemlig svært for dem at klare sig blandt de lidt større børn.

Curlingforældrene

Charlotte Runge, som er ekspert i motorik har overfor TV2 nyhederne forklaret, at det i høg grad skyldes de såkaldte curlingforældre, der i bedste mening gør alt for meget for deres børn. De bliver desuden for stillesiddende og bruger for meget tid med deres iPads, som godt nok kan lære dem nogen ting, men motorik er ikke en af dem. Børn afspejler sig typisk i hvad deres forældre laver, og hvis de sidder meget med en iPad eller telefon, vil børnene gerne gøre det samme.

Det er meget vigtigt at børnene kommer ud og rører sig og ikke mindst bruger deres krop, så de kan lære hvordan den hænger sammen for at kunne bruge den optimalt.

Kom ud af fjerene

Det er med andre ord vigtigt at forældrene støtter op om børnene og kommer med uden for og bevæge kroppen. Hvis man er lidt i tvivl om, hvordan man bedst muligt stimulerer og udvikler barnets motorik, kan du finde hjælp hos Børn i Balance, der sælger motorisk legetøj, som Puky løbecykler og meget andet som kan være med til at styrke barnets motorik gennem leg.

Vuggestuerne har også et ansvar

Selvom forældrene bærer en meget stor del af ansvaret, så kommer man heller ikke uden om at dagplejere og vuggestuer også har et medansvar. Typisk er barnet i disse institutioner i størstedelen af deres vågne timer i hverdagene, hvilket naturligvis også betyder, at det er her de skal udvikle sig.

Derfor er der også lige nu et større tiltag i gang, der skal sikre at motorikken bliver styrket her. Det er en kampagne som Børneulykkesfonden har lavet i i samarbejde med FOA, DGI og virksomheden Bobles, der laver legetøj.