Hvornår er mit barn klar til at smide sutten og bleen?

Hvornår er mit barn klar til at smide sutten og bleen?

oktober 27, 2019 Slået fra Af admin

Mange forældre kan opleve en tvivl om, hvornår ens barn er klar til at smide sutten og bleen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at dit barn godt kan være længere tid om det, end de andre børn eller hurtigere. Det er forskellige fra barn til barn, og det tager tid.

Sutten

At smide sutten kan være en svær proces, og dette kan ofte skyldes, at sutten for et barn er som en nær ven. Sutten bruger børnene til mange ting: som trøst eller når de skal sove. Det er derfor også vigtigt at have nogen gode sutter til dit barn f.eks. bibssutter. Bibssutter er nogen, som dit barn kan bruge, og der er forskellige slags. Se mere på https://loukrudt.dk/bibs-sutter.

Når dit barn skal prøve at slippe sutten, er det vigtigt, at I tager det i små bidder. Som forældre skal man acceptere, når behovet for sutten opstår. Øv at give sutten færre og færre gange.

Bleen

Det er vigtigt, at dit barn er klar til at smide bleen, og det skal ikke ske før. Dit barn skal vise interesse for det, og hvis I træner det derhjemme, så er det vigtigt, at det kommer ind som værende ”normalt” i dagligdagen. Tag det stille og rolig, da det ikke er noget, som sker over natten. Når I træner, kan det være en god ide i starten at gå på toilettet efter I har spist eller lignende, hvorved I gør det til en rutine. Husk dog på, at det er ok, hvis dit barn ikke kan på dette tidspunkt.

Hvis I derhjemme oplever, at han/hun begynder at sige, at de skal på toilettet, er dette et godt tegn. Her begynder de nemlig at blive bevidste om, at det er på tide, at de skal på toilettet. Engang imellem siger børnene ikke højt, at de skal på toilettet, men man kan i stedet se det på deres bevægelser, hvor de har hænderne osv. Det kommer derfor langsomt, og der er en chance for, at der indimellem vil komme nogen uheld. Her er det vigtigt, at man som forældre ikke skælder ud eller lignende.