Indret børneværelset med stil

Indret børneværelset med stil

juni 29, 2017 Slået fra Af admin

For mange forældre ligger der meget prestige i børneværelset, og det er ofte et af de helt store projekter, før baby ankommer. Fordi børn udvikler sig så hurtigt, fortsætter indretningen dog ofte løbende over de næste 10-12 år, før barnet selv tager over. Her får du et par tips til, hvordan du indretter et stilsikkert børneværelse, som både vækker glæde og hjælper barnet godt på vej i livet.

Møbler

Hvor mange møbler, du skal have, afhænger af, hvor stort rummet er. Værelset skal aldrig være overfyldt, så du falder over tingene og barnet ikke har plads til at løbe rundt. Som minimum skal du have en seng og et opbevaringsmøbel, og så kan du med fordel købe en god, blød stol og et lille arbejdsbord, hvis der er plads nok.

Det vigtigste er, at møblerne er i børnestørrelse, så barnet kan bruge dem selv og følge sig hjemme i sine møbler – det gælder især arbejdsbordet, som barnet selv skal kunne gå til og fra. På den måde opfordrer du til kreative projekter og eftertænksom læsning, når barnet er alene. Se blandt andet By Klipklaps børnemøbler, som passer perfekt ind i det stilbevidste hjem.

Et godt opbevaringsmøbel er essentielt, så det er nemt at pakke legetøjet væk, når der skal ryddes op. Det gør rummet rart at opholde sig i, og I kan nemmere rokere i legetøjet, så barnet ikke bliver træt af det.

Dekoration

For at stimulere barnets fantasi og give stof til en hel barndoms lege, kan du dekorere værelset sjovt og fantasifuldt. Der findes massevis af plakater med tekst og dyr, og hvis barnet nærmer sig skolealderen, kan du købe en plakat med alfabetet eller en simpel tekst, som I kan øve på.

Lamper er også en klassiker på børneværelset, og du stimulerer blandt andet barnets læselyst, hvis det er nemt at læse på værelset. Derfor er det en fordel at investere i en sej lampe, som passer til lige netop dit barns smag, uanset om det er biler, hajer eller Disney-figurer. Hvis barnet gerne vil have lyset tændt om natten, bør du sætte et par lamper rundt om i værelset, så du kan tænde en et stykke væk fra sengen og undgå, at den skader søvnkvaliteten.