Indret haven til børnenes leg

Indret haven til børnenes leg

januar 13, 2020 Slået fra Af admin

Har du en have med plads til leg og tumlerier? Har du små børn med fuld fart over feltet, men ikke en legeplads i nærheden? Så kan vi kun anbefale, at udnytte haven til at skabe jeres egen private legeplads til børnene. De – og deres kammerater – vil elske det!

Et klatretårn udfordrer børnenes grovmotorik

Høje træer er sjove at klatre i, men der er knap så mange høje klatretræer i de danske parcelhushaver, hvor børnefamilierne ofte bosætter sig. Derfor kan det være en oplagt gaveidé til de aktive poder at anskaffe et spændende klatretårn, hvor man skal klatre op ved hjælp af klatresten eller et reb. Hvis du er fiks på fingrene, kan du selv bygge tårnet. Men det kan selvfølgelig også fås i byggemarkeder. Du vil hurtigt opleve, at børnene bliver superseje til at klatre på ingen tid. Grovmotorikken får et kæmpe boost af fysisk leg.

Pas på de mindre børn, som endnu ikke har motorikken på plads

Alle børn kan falde under fysisk leg, klatren eller på cyklen. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Men særligt de mindste børn, som endnu ikke har balancen på plads eller kender sin egen krop fuldt ud endnu, skal man passe på. Derfor kan det være godt at indrette et hjørne af haven til de mindste børn. Her kan der være en gynge, sandkasse eller en lille rutsjebane. Hvis du har en terrasse med fliser, er det også oplagt til formålet.

Gummifliser til sikker leg

Området kan du gøre endnu mere børnevenligt ved at belægge det med gummifliser, som er beregnet til legepladser. Gummipladerne er smarte, fordi man ikke slår sig nær så meget, hvis man falder. De er også rare at sidde på for både børn og voksne, og de vil holde den værste kulde fra de små numser om vinteren. Gummifliserne fås lige her i forskellige farver, størrelser og tykkelser. Fliserne er nemme at installere på komprimeret jord eller fliser. De kan sagtens holde til vand og snavs, og når det regner, vil vandet blot løbe igennem dem. Med gummifliser kan børnene lege frit, uden at du skal være bekymret for, at de kommer slemt til skade ved fald.