Leg og aktiviteter giver gladere børn

Leg og aktiviteter giver gladere børn

november 15, 2018 Slået fra Af admin

Det er efterhånden et sjældent syn at se børn lege ude på legepladser. De fleste sidder derhjemme foran computeren eller med en telefon i hånden. Det er dog ikke det bedste for dit barn at sidde meget inde og ikke være ude og lege. Leg og aktiviteter giver et glade og mere helt barn, derfor vil vi i denne artikel guide dig til hvorfor dit barn skal ud og lege og hvordan du skære ned på forbruget af elektronik.

Børn lærer gennem leg

Du ved det sikkert allerede godt, men børn lærer gennem leg. Det er her de gør sig klar til livet og her de danner deres forståelse af den verden de er vokset op i. Det er bare vigtigt for dit barn at lege og være sammen med andre børn, her skaber de relationer og lære at omgås med andre. Det er vist igen og igen at børn der leger mere også er børn der klarer sig bedre senere i livet, de lære at tænke mere selvstændigt, finde løsninger og hvordan man snakker med andre mennesker.

Skær ned på Skærmtiden

Nogle forældre mener ikke at man skal kontrollere sit barn, det kan der være delte meninger om. Men når det kommer til skærmtiden og hvor meget tid de bruger enten foran elektronik eller med elektronik i hånden, så er det helt klart noget man som forældre bør kontrollere med hård hånd. Sæt et lille tidsvindue hvor det er ok for dit barn enten at se fjernsyn eller spille et computerspil. Resten af tiden bør de være ude og lege eller lege på værelset.Hvis dit barn har en telefon, så bør du bestemt også kontrollere hvad de ser og hvad de ikke ser på de sociale medier.

Hjernen udvikler sig under leg

Det er under leg at hjernen udvikler sig allermest, det er som sagt her at barnet prøver at forstå den komplekse verden og dets problemstillinger. Så hvis du gerne vil have et klogere barn, et barn der er socialt intelligent, kan løse problemer og klare sig godt i fremtiden, så er leg en nødvendighed. På babymin.dk kan du læse meget mere om børn og baby og ikke mindst hvordan du opdrager en vinder.