Pift børneværelset op

Pift børneværelset op

maj 8, 2017 Slået fra Af admin

Vi ønsker nok alle, at vores børn skal være glade for at være på deres værelser. Vi bruger derfor også en mindre formue på at indrette dem, som vi mener, at børnene vil få mest glæde af dem. I takt med at børnene vokser og bliver ældre, er det forskellige ting, der skal til for indrette deres værelser. Vi har her samlet nogle gode råd til hvordan du kan pifte et børneværelse op, uden at skulle i gang med den helt store omgang.

Skift gardinerne

En af de mest enkle måder at kaste lidt frisk energi ind på et værelse, er ved at skifte gardinerne. I stedet for de kedelige enkeltfarvede, så vælg nogle med motiver eller i nogle stærke farver – du kan finde et stort udvalg af gardiner her.

Og det er faktisk ikke helt lige meget hvilke gardiner du vælger, for selvom der ikke  er så mange af os der tænker over det, så betyder gardiner faktisk ret meget for indretningen. Det er ikke mindst væsentligt i børneværelser, fordi børnene ofte ligger et stykke tid inden de falder i søvn og når de vågner og kigger rundt inden de giver lyd fra sig.

Mal en væg

Nye farver på væggene er med til at give et helt nyt liv. Du behøver ikke male hele værelset, men kan sagtens nøjes med at male en væg. På den måde er det også lettere at tage børnene med på råd, for at male et helt værelse orange eller mørkeblåt er måske ikke lykken, men det kan sagtens fungere med en enkelt væg.

Sørg for at bruge en god maling, der er slidstærk, og som man tåle at blive vasket en gang eller to. Hvis du er lidt mere kreativ, så mal motiver eller mønstre, det giver lige lidt mere end en ensfarvet væg

Spørg børnene til råds

Der er mange af os, der går med forestillinger om, hvad der er vores børn gerne vil have på deres værelser, men det er ikke os alle der lige rent faktisk for spurgt hovedpersonerne, nemlig dem der skal bo der. Når det er ældre børn giver det sig selv, at de har en holdning og nok skal sige deres mening, men det gælder også med mindre børn helt ned fra 2-3 års alderen – spørg dem og lyt til hvad de svarer.

Hvis de gerne vil have sommerfugle eller isbjørne så tænk over hvad I kan gøre. Det kan være noget så enkelt som wallstickers eller lignende, der skal.