Rygning i hjem med små børn

0
432

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er for længst blevet ulovligt med rygning på arbejdspladser, og man kan vel efterhånden ikke længere finde mange steder i det offentlige rum, hvor man må ryge. Der er med andre ord ikke nogen som helst tvivl om, at rygning er sundhedsskadeligt og koster mange menneskeliv hvert eneste år.

Derfor kan det også undre en smule, at rygning er ikke bare er blevet gjort ulovligt, da det på mange måder kunne sidestilles med euforiserende stoffer. Virkningen af cigaretter kan på ingen måde sidestilles med hårde stoffer, men bivirkningerne er så alvorlige at det kan undre, der ikke bliver gjort mere.

Beskyt børnene

Det skal med det samme siges, at der ikke her vil blive argumenteret for, at rygere skal gøres kriminelle, blot at hele emnet kommer op til debat. Et sted hvor der burde sættes ind, er når det kommer til børnene, da disse ikke selv har muligheden for at vælge om de vil udsættes for passiv rygning.

Ny undersøgelser viser, at det er mere end 1000 børn på 11 år, der ryger i Danmark. Det lyder måske ikke af mange, men det er et tal der stiger voldsomt med alderen og selvom der er kommet færre rygere generelt, så vurderes det stadig at omkring 16% af alle unge mellem 16 og 25 år ryger dagligt. Undersøgelser viser også, at halvdelen af disse faktisk gerne vil stoppe, men har problemer med det. Nogen hopper på e-cigaretter som disse i forsøget på at stoppe, men det er ikke et sundt alternativ, det er kun mindre sundhedsskadeligt middel.

Lov om at ryge indenfor

Der kunne således godt være en lov om, at rygning indenfor med personer under en vis alder ikke skulle være lovligt, netop af den simple grund, at børnene ikke har mulighed for at sige fra, og at forældrene udsætter deres børn for noget, der meget bevist er sundhedsskadeligt.

Rygning er ikke tilladt på arbejdspladser, og burde heller ikke være det i hjem, hvor der er mindre børn til stede.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here