Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Sådan indretter du det perfekte børneværelse

juni 12, 2017 Slået fra Af admin

Børneværelset er barnets frirum. Her man kan lege, fordybe sig og tænke kreativt — uden der er nogle voksne, der skal blande sig i. Derfor bør barnets værelse også opfordre til kreativitet, sjov og leg. Her får du et par tips til, hvordan du kan indrette børneværelset, så det rummer alt det, der gør barndommen til en fantastisk tid.

Lad omgivelserne inspirere

Børneværelset skal inspirere og opfordre til leg, og det bør afspejle sig i indretningen. Hæng nogle flotte billeder på væggen, tapetsér med sjov og anderledes fototapet, vælg farverige møbler og så videre. Alt sammen noget, der er med til at sparke kreativiteten i gang hos barnet. Husk dog at barnet skal være med til at vælge, så værelset også får personlighed.

Der skal være plads til fordybelse

Barnet skal have plads til at fordybe sig. I en hobby, i lektier eller i en tegning. Derfor er det en god idé at lave et lille arbejdshjørne, hvor der er et skrivebord og eventuelt en hylde ovenover, hvor der kan stå ting og sager, skriveredskaber, mapper og gemmes flotte tegninger.

Plads til leg, men også plads til at gemme legen væk

Det er vigtigt, at der er plads til leg på børneværelset. Også en leg, der strækker sig over flere dage, som barnet kan vende tilbage til. Men der skal også være plads til at kunne gemme legesagerne væk, så de ikke ligger og flyder. Derfor er det praktisk med et skab på børneværelset, hvor der er let adgang til legetøj — både når det skal lægges på plads, men også når der skal hives frem fra gemmerne.

Herudover bør du altid have barnet med på råd, når værelset skal indrettes. Det skal jo gerne afspejle personligheden — og så er det jo barnets frirum, hvorfor det giver mening, at det også er barnets egen smag, der er dominerende.