Sådan kommer du i gang med at sy med dit barn

Sådan kommer du i gang med at sy med dit barn

maj 29, 2017 Slået fra Af admin

Det er både sjovt og lærerigt at sy. Derfor er det også en god aktivitet at lave sammen med børnene. Nål og tråd er dog ikke helt ufarligt, og du skal derfor overveje, hvor gammelt dit barn er, før I begiver jer i kast med de helt store sykundskaber. Her kan filtning være løsningen.

Når finmotorikken er på plads, kan I gå i gang med nål og tråd. Sy først i hånden, og efterhånden som det ikke længere er en udfordring, kan I give jer i kast med symaskinen. I fællesskab. Alternativt kan I kaste jer over broderi til at starte med. Du kan finde en masse udstyr og mønstre til broderi her.

Mulighederne er mange, når det kommer til at sy. I kan eksempelvis sy tøj til bamser, dukker, fastlavnstøj og så videre. Når barnet bliver mere øvet, kan det være, at I kan begynde at sy almindeligt hverdagstøj. Tøj, der rent faktisk bliver brugt.

Det er dog vigtigt, at interessen kommer fra barnet selv, så det ikke er en sur pligt, der bliver trukket ned over hende eller ham. Hvis du selv er glad for at sy, burde det dog ikke blive det store problem. Forældres interesser smitter helt naturligt af på børnene.

Hvilken alder, barnet kan være med til at sy i, afhænger af et par forskellige ting. Eksempelvis hvordan barnet er udviklet motorisk. Det er dog ikke utænkeligt, at barnet kan være med, når barnet er blevet 3 – 4 år. Det behøver heller ikke at være kompliceret. I kan eksempelvis starte med at sy filtfigurer i hånden. Filt er et billigt materiale, der kan købes i de fleste hobbybutikker i landet. Det har den fordel, at der ikke kommer trevler, når du klipper i det — og det gør det lettere at klippe figurer.

Samtidig er det en fordel, at det ikke er et så fast materiale, for så er det lettere at få nålen igennem. Brug eksempelvis en broderitråd eller en anden tråd, der er tykkere. Sytråd er for tyndt at arbejde med, og der kommer let knuder på.

Husk dog på, at det ikke gør noget, hvis det bliver lidt skævt. Enhver begyndelse er svær, og de pæne sting kommer først med øvelsen.