Sådan laver du let mos til børnene

Sådan laver du let mos til børnene

august 17, 2017 Slået fra Af admin

Når din baby er omkring et halvt år (hvilket naturligvis varierer fra barn til barn) er det ved at være tid til at begynde med at introducere grød som supplement til mælken. Der er naturligvis den mulighed at du køber det hele færdigt i din lokale SuperBrugsen, Rema 1000 eller hvor du nu handler. Udvalget er enormt og du kan finde mange forskellige smage

Selvgjort velgjort

I takt med at dit barn vokser og bliver større og større vil du dog hurtigt finde ud af, at det hurtigt kan gå hen og blive en særdeles dyr affære, da det ikke er unormalt at give 10 kroner eller mere pr. måltid, hvis du køber færdige glas.

De fleste af os er desuden meget trygge ved at vide præcist hvad vi putter i munden på vores børn, og hjemmelavet mad er ikke bare billigere, det er også bedre, og så er der mulighed for at sammensætte det lige præcis som dit barn kan lide det. Helt ærligt, vil du så ikke også helst give dine børn noget du selv har lavet, frem for et produkt der er lavet på en stor fabrik.

Det skal du bruge for at komme i gang

Hvis du aldrig tidligere har lavet mos, kan du måske tro, at det er besværligt, intet kunne dog være længere fra sandheden. At lave mos til babyer er nemlig noget nær det nemmeste der findes. Udover ingredienserne er det eneste du skal bruge en gryde og en god blender eller en kitchenAid, hvis det skal være endnu lettere. Hvis du ikke allerede har en eller anden form for røremaskine, er det en god investering.

Sådan gør du

Det eneste du skal gøre er at koge de valgte grøntsager til de er bløde nok til at blive most. Tilsæt lidt modermælkserstatning eller smør for at gøre et mere cremet. Hvis det skal være uden klumper kan du enten mase det gennem en si eller blende det. Der findes stort set ikke nogen grøntsager, der ikke er egnet til at lave mos af, og kartofler, gulerødder, ærter og broccoli hitter ofte hos de små, ikke mindst fordi deres smagsløg ikke er specialt nuancerede i det første års tid.

Hold igen med frugten

Børn elsker søde ting, og frugtmos glider uden tvivl ned uden problemer, men frugt indeholder meget frugtsukker, og det er en god ide at holde lidt igen og give så mange grøntsager som muligt og kun frugtmos som dessert eller lignende, hvis du gerne vil have et sundt barn.