Skal dit barn have kørekort i 17-års fødselsdagsgave?

Skal dit barn have kørekort i 17-års fødselsdagsgave?

juli 10, 2018 Slået fra Af admin

Det har nu i noget tid været muligt at begynde at tage kørekort allerede som 17-årig. Man skal dog altid ledsages af en erfaren bilist, indtil man får sig rigtige kørekort, som stadig først udstedes til 18-årige. Men er det en god idé at køre bil som 17-årig, og skal dit barn i gang?

Fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved at begynde på kørekortet allerede som 17-årig. En af fordelen er, at de unge får overdraget meget erfaring fra den voksne i bilen, og de oplever mange forskellige trafiksituationer sammen. Man ved, at det giver den unge et bedre udgangspunkt i trafikken, og at det mindsker risikoen for uheld.

En ulempe er, at de unge kan blive overmodige og køre afsted uden den voksne. Det er både farligt og ulovligt, og det kan have indflydelse på, om de kan tage kørekort som 18-årige. Derfor er det vigtigt, at børnene er helt på det rene med, at de ikke kan køre bil, bare fordi de har prøvet det et par gange.

Trafikken kan være skræmmende

Før du sender barnet ud i trafikken, skal du overveje, hvilken løsning der fungerer bedst for dit barn. Nogle har det bedst med at køre med en professionel kørelærer, når de bliver 18, mens andre gerne vil prøve lidt på forhånd med mor eller far. Hvis du vælger den forkerte løsning, kan det hurtigt blive en meget dårlig oplevelse for den unge.

Det gælder især, hvis I for eksempel kører rundt i København, hvor trafikale situationer hurtigt kan blive meget stressende. Derfor skal du tage mange ting med i overvejelserne, inden du giver dit barn et kørekort i 17-års fødselsdagsgave – og husk, at det handler om dit barns behov, ikke dine.

Du kan eventuelt spørge din omgangskreds og den lokale kørelærer til råds. De kan give dig et godt indtryk af, hvad der vil fungere for dit barn.