Sommeren kommer – pas på de små fødder

Sommeren kommer – pas på de små fødder

maj 29, 2020 Slået fra Af admin

Det er ikke mange uger siden, at det var koldt og der skulle thermotøj til, hvis de små kære skulle kunne holde varmen, når de legede ude. Vejrguderne ser nu noget varmere ned på os, og temperaturene i pinsen ser ud til at blive helt fantastiske. I hvert fald hvis man er til sol og varme. Temperaturer omkring og over 20 grader og i starten af næste uge helt op til 25 grader. Ja, sommeren ser ud til at være landet lige præcis når kalenderen siger at den skal.

Det betyder også, det er tid til at finde sandalerne frem til dine børn, så deres små fødder kan få noget luft. I disse corona tider er langt de fleste små børn ude hele dagen, og deres fødder er altså nærmest konstant i sko. Hvis fødderne ikke får luft i løbet af dagen, kan de meget nemt blot uhyggelig varme, og den ubehag kender du nok godt til fra dig selv. Det er derfor en rigtig god ide at investere i et par gode sandaler, hvilket dit barns fødder vil tanke dig for.

Ligesom det er tilfældet med børnesko og vinterstøvler, så er det dog også lidt af en jungle at skulle finde sandaler til børn. Her er dog nogle gode råd til, hvad du skal kigge efter, hvis du skal købe sandaler. Det er en god ide at købe sandaler der er omkring en cm længere end barnets fod. Så er der lidt plads til at vokse og lige plads til bevægelse. Sandaler spændes på foden, og derfor gør det ikke noget at de er lidt længere, end man eksempelvis ville vælge en sko. Dog må barnet naturligvis ikke sejle rundt i det, og den skal sidde fast.

Du bør altid vælge sandaler med fast hælkappe eller rem rundt om hælen til små børn. Ellers kan du være helt sikker på, at de taber den, og ikke har deres fulde bevægelighed i dem. Til de mindste er det desuden en god ide, at vælge modeller der lukker omkring anklen, hvilket giver mest mulig støtte.

Børns fødder kan forme sig en smule efter deres fodtøj, og derfor er det også vigtigt at vælge noget, der sidder lige som det skal. Derfor skal man også altid prøve det inden man tager det i brug. Bestiller man det online, så få barnet til at gå lidt rundt med det indenfor, inden i vælger at beholde det.

En anden ting der kan være god at investere i, er badesandaler, hvis i skal til stranden til sommer og bade. Sten og muslinger kan være hårde mod små fødder, og dem er der ofte rigeligt af ved de danske strande.