Spar op til barnets kørekort

Spar op til barnets kørekort

april 17, 2018 Slået fra Af admin

Det at blive 18 er en kæmpestor dag for ethvert ungt menneske. Man kan nærmest sige, at den overgang til voksenlivet som konfirmationen engang var i dag er 18 års fødselsdagen. Denne fødselsdag er speciel på grund af så mange ting, og det er derfor vigtigt at man som forældre fejrer den unge voksne ordentligt. Fødselaren er nu officielt voksen, kan stemme til valget, tage i byen med sine og venner og køre bil alene. Det er jo muligt at køre bil som 17-årig, men som 18-årig kan man endelig køre alene på de nordiske veje. Det er derfor tradition i mange danske hjem, at forældrene giver deres barn pengene til et kørekort i 18 – års fødselsdagsgave. Hvis man beslutter sig for dette, så er det en god idé at ligge penge til sidde, da det bestemt ikke er nogen billig gave. Find køreskolen her.

Begynd allerede at spare op når barnet er lille

Som nævnt herover så er kørekortet ikke en helt billig gave, og de kan alt afhængigt af stedet komme til at koste omkring 13 tusind kroner. Det kan derfor godt betale sig at afgøre tidligt, om har tænkt sig at give gavekortet i 18 – års fødselsdagsgave, da man så kan ligge et lille beløb til sidde hver måned i de næste 18 år.

Skal barnet gøre noget for det?

I nogle familier får børnene ikke bare lige kørekortet i gave, men de bliver i stedet nødt til at gøre sig fortjente til det. Nogen familier kræver, at deres børn ikke begynder at ryge, imens andre kræver gode karakterer i skolen. Dette kan være en fin motivation, men man skal også passe på, at det ikke bliver for strengt.

Vær klar til at hjælpe den unge når han/hun har fået kørekortet

Når man tager kørekortet som 18 – årig, har man ret til at køre alene med det samme, men det kan dog være en god idé at køre med sine forældre i starten. Derfor skal man som forældre være klar til at hjælpe ens søn eller datter i starten.