Tag børnene med til hjertestarterdag

Tag børnene med til hjertestarterdag

oktober 16, 2017 Slået fra Af admin

Det er aldrig for tidligt at lære at gøre en forskel. Der er nok ikke mange børn, der kan yde aktiv førstehjælp, da det trods alt kræves, at der bliver lagt en del kræfter og vægt bag eksempelvis hjertemassage, det er dog i den grad vigtigt, at dine børn såvel som dig ved hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude, og der er nogen der har brug for din hjælp.

Nærmest så snart dit barn bliver gammelt nok til at kunne betjene en telefon, skal de eksempelvis lære, at hvis man er vidne til noget, der er ulovligt eller farligt, som en ulykke eller lignende, er det første man skal gøre altid at ringe 1-1-2.

Den 16. oktober er det for femte gange international Hjertestarterdag, som et et initiativ, som EU Parlamentet står bag. Rundt omkring i hele Danmark, vil der være førstehjælpskurser og instruktionerne i hvordan man bruger de tusindvis af hjertestartere, der er hængt op rundt omkring i hele landet.

Start efterårsferien med det vigtigste

I dag er efterårsferien startet for rigtig mange familier, og det betyder at det er tid til samvær, hygge og aktiviterne med børnene. Start ferien med at finde det nærmeste Hjertestarter-arrangement nær jer, og tage derhen med børnene, så de kan lære om hvor vigtigt det er. Du har sikkert selv taget et førstehjælpskursus i forbindelse med at du skulle tage dit kørekort, men hånden på hjertet – hvor meget af det kan du egentlig huske?

Det er med andre ord ikke kun for dine børns skyld, at I skal tage til Hjertestarterdag, for der er naturligvis endnu større sandsynlighed for, at det kan blive dig, der en dag hvor brug for at kunne assistere nogen, der er kommet ud for en ulykke.

Hvis du ikke selv har fri, og har afleveret børnene hos bedsteforældre eller lignende, så bed dem om at tage dem med. Der er desuden også en stor tryghed i at vide, at børnenes  bedsteforældre også er i stand til at yde førstehjælp, hvis der skulle opstå ulykker.

Du kan finde det nærmeste arrangement nær dig her