Tips til bedre søvn hos børnene

Tips til bedre søvn hos børnene

november 2, 2017 Slået fra Af admin

Hvis du har små børn, kender du højest sandsynligt til de søvnløse nætter, hvor ungerne har svært ved at sove og derfor holder hele huset vågen. Der kan selvfølgelig være flere grunde til søvnbesværet, men her er et par tips som måske kan hjælpe.

Ondt i maven

Vi ved alle sammen, at problemer med maven kan være yderst ubehageligt, og det kan sagtens være årsag til, at de små sover dårligt om natten. Det er helt normalt, at børn kan få forstoppelse, fordi deres maver skal vænne sig til forskelligt mad. Hvis I oplever, at de har svært ved at komme af med afføringen, kan det være en god idé at købe noget afføringsmiddel, som hjælper med at sætte gang i tarmsystemet igen. Du kan blandt andet købe afføringsmiddel her.

Omgivelserne

Det er ligeledes meget normalt, at søvnbesvær kan skyldes noget, der sker i omgivelserne. Nøjagtig som voksne kan opleve, at de sover dårligere om natten, hvis de føler sig stressede eller har meget at se til, kan børnene have det på samme måde. Hvis de for eksempel er startet i ny institution, eller hvis I lige er flyttet til et nyt kvarter, bliver de hele tiden bombarderet med nye indtryk, og det kan sagtens påvirke søvnen. Der er som sådan ikke noget, I kan gøre ved det andet end at sørge for at slappe af og ikke fare rundt til unødvendige arrangementer.

Vokseværk og tænder

Mens børnene vokser, kommer de gennem forskellige stadier, som kan udfordre søvnen. Det er meget kendt, at vokseværk kan være skyld i søvnbesvær, fordi det oftest er mens børnene er stilleliggende, at de mærker til det. Hvis det er slemt, kan I forsøge jer med massage af benene, som måske kan hjælpe med at lindre smerten. Ligeledes kan det være smertefuldt for de små, når deres tænder begynder at vokse ud. Det kan afhjælpes lidt ved at købe en bidering.