Undgå parabener til de mindste

Undgå parabener til de mindste

juli 19, 2017 Slået fra Af admin

De fleste danskere bruger 5-10 produkter på huden i løbet af en almindelig dag, og ofte tænker vi ikke nærmere over, hvad produkterne indeholder. Du skal dog være ekstra opmærksom på, hvad du smører på dit barns hud, så du undgår at udsætte de helt små for skadelige stoffer.

Mange produkter indeholder nemlig alt fra parfume til skadelige parabener og UV-filtre. Alle tre er stoffer, som kan være allergifremkaldende eller hormonforstyrrende, så der er god grund til at holde øjnene åbne.

Parabener er stadig overalt

Selvom der i de seneste år er kommet ekstra fokus på de skadelige stoffer, findes de nemlig stadig i stort set alle produkter. At et produkt bliver markedsført som økologisk eller ”naturligt”, betyder heller ikke, at det ikke indeholder skadelige stoffer. Du kan blandt andet konsultere Forbrugerrådet Tænks anbefalinger, før du køber ind, hvis du har svært ved at gennemskue junglen af forskellige stoffer.

For eksempel er der forskel på parabener, så det er ikke nødvendigvis alle typer, du skal undgå. Astma-Allergi Danmark tillader for eksempel to typer parabener i produkter, der er mærket med den blå krans. Forbrugerrådet Tænk opfordrer dog til at styre udenom alle former for parabener, da forskningsresultaterne ikke er entydige.

Vælg plejeprodukter med omhu

Men hvad gør du så, når du står der i supermarkedet, og skal have en ny creme?

Vælg produkter, der tydeligt er mærket med, at de ikke indeholder parabener og parfume. Hvis du køber solcreme, skal du læse op på UV-filtre hjemmefra og være sikker på, at du undgår de mest skadelige. Du kan med fordel tjekke Forbrugerrådet Tænks hjemmeside, hvor de laver tests og anbefaler de bedste produkter. Så slipper du for besværet og kan nemt finde produktet på hylden.

Du bør også gå efter sæbe og shampoo uden parabener, da de ligesom creme kommer i kontakt med huden. Selvom du vasker dem af igen, bidrager de til den samlede mængde kemi, barnet bliver udsat for på en dag.