UV-tøj tager de farlige stråler

UV-tøj tager de farlige stråler

maj 2, 2017 Slået fra Af admin

Små børns hud er meget mere sart over for solens stråler end voksnes, og det er helt afgørende for børnenes fremtidige sundhed, at du beskytter dem ekstra godt i deres første år. Børn fra 0-6 måneder bør aldrig være ude i solen, men derefter kan de sagtens opholde sig ude hele dagen – dog helst i skyggen. Det er dog vigtigt, at du sørger for at smøre dem godt ind i en solcreme med omkring faktor 50. Hvis I skal på stranden eller bare tumle rundt i haven, kan du supplere solcremen med soltøj, som beskytter mod solens UV-stråler.

Glem bekymringerne på stranden

Soltøj betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, om børnene har fået nok solcreme på, eller hvornår det er tid til at smøre igen. Især på stranden er soltøjet en stor hjælp, da det beskytter hele dagen, så du ikke skal tænke på at smøre børnene ind, når de kommer op fra vandet.

Du bør dog være opmærksom på, hvordan tøjet er gjort UV-beskyttende. Noget tøj bliver behandlet med kemikalier, som beskytter mod solens stråler, mens andet er vævet på en måde, som gør det UV-tæt. Herfra anbefaler vi at bruge den vævede type, så du ikke behøver at sætte din ind i junglen af skadelige og ikke-skadelige kemikalier.
Du kan for eksempel finde økologisk UV-tøj fra Petit Crabe her.

Dæk hele kroppen

Husk, at tøjet beskytter bedre, jo mere det dækker, så det er en rigtig god idé at investere i en heldragt med lange ben og ærmer, som beskytter hele kroppen. Supplér med en UV-solhat, så også den sarte hud på hovedet og i nakken er beskyttet.

Du kan også vælge at købe en badeble, så børnene er så frie som muligt, men så skal du huske at smøre rigeligt med solcreme på den bare hud. En heldragt er dog ofte lige så behagelig at have på, og alt soltøj fra Petit Crabe er åndbart og hurtigttørrende, så det ikke generer i varmen.

Når du har fundet den helt rigtige type soltøj til dit barn, skal du bare huske solcremen til dig selv, så er I helt klar til at indtage stranden.