Vælg det rigtige gardin til børneværelset

Vælg det rigtige gardin til børneværelset

marts 26, 2018 Slået fra Af admin

Gardiner er sjældent det første, vi tænker på, når det kommer til indretning. Men især når du indretter børneværelset, er gardiner et meget vigtigt element. I barnets første år kan gardiner nemlig være afgørende for, at barnet får sin søvn.

Rullegardin giver den rette mængde lys

De fleste voksne kender til at vågne tidligt om morgenen i sommerhalvåret, fordi solen skinner ind ad vinduet. Men faktisk kan solen forstyrre vores søvn, længe inden vi vågner. For meget lys forstyrrer kroppens processer, så vi ikke sover dybt nok og ikke får søvn af høj kvalitet.

Et godt mørklægningsgardin holder alt lyset ude, så kroppen kan regulere søvnen på egen hånd. For små børn kan det dog også være utrygt, at rummet er kulsort, når barnet vågner om natten. Hvis du i stedet bruger et rullegardin, som slipper en lille smule lys ind, kan barnet orientere sig og falde til ro igen.

Samtidig hjælper en lille smule lys også med at regulere barnets døgnrytme – så længe der ikke er så meget lys, at barnet vågner for tidligt. Det kan være en god idé at undersøge flere tykkelser og materialer til jeres rullegardin, før I køber.

Børns hjerne har brug for søvn

Ud over at et sovende barn giver ro til jer som forældre, er søvn også essentielt for barnets udvikling. Både voksne og børn har brug for den daglige søvn, så kroppen kan restituere, bearbejde dagens indtryk og gøre klar til en ny dag. Fordi børn får så mange nye indtryk hver dag og udvikler sig i lynende hast, har de endnu mere brug for hviletiden. Det er for eksempel her, at de ting de har lært i løbet af dagen, sætter sig fast. Det er også under søvnen, at deres hjerne udvikler sig, så både deres faglige og sociale evner bliver bedre.

Får barnet ikke nok søvn, kan hjernen ikke følge med udviklingen, og det kan stresse både hovedet og kroppen.