Værd at vide om barsel og økonomi

Værd at vide om barsel og økonomi

december 20, 2017 Slået fra Af admin

Hvordan får man familieliv og økonomi til at gå op i en højere enhed, når man går på barsel? Er der mulighed for at få udbetalt dagpenge, eller skal man søge andre veje? Det er nogle af de spørgsmål, som dukker op i hovedet på mange kvinder i forbindelse med en familieforøgelse.

I denne artikel får du en god introduktion til alt, hvad der er værd at vide om barsel og økonomi. Læs og få stillet din tvivl.

Dagpenge bliver skiftet ud med barselsdagpenge

Det er først og fremmest vigtigt at slå fast, at du ikke har mulighed for at modtage dagpenge under din barsel. Til gengæld kan du få barselsdagpenge, som udgør det samme beløb som dagpenge. Du er dermed sikret en fast månedlig indtægt, uanset om du er på dagpenge eller barselsdagpenge.

Det særlige ved barselsdagpenge er, at det ikke er din a-kasse, som står for den månedlige udbetaling, men i stedet Udbetaling Danmark, som er en offentlig myndighed. Tag kontakt til Udbetaling Danmark, hvis du bliver i tvivl om noget. Savner du svar på et eller flere spørgsmål, så læs mere her.

Giv a-kassen besked

Selvom det ikke er din a-kasse, som står for at udbetale barselsdagpenge, så skal du huske at give din a-kasse besked om, at du snart går på barsel. Du skal som hovedregel kontakte a-kassen senest fire uger før din termin. Derudover skal du sørge for at give dit lokale jobcenter besked, så du evt. kan undlade at gå til møder i barselsperioden.

Kontakt a-kassen pr. telefon eller e-mail, hvis du allerede nu ved, hvornår din barsel starter.

Udbetaling sidste torsdag i måneden

Skulle du være i tvivl, så kan vi fortælle dig, at man altid får udbetalt barselsdagpenge den sidste torsdag i måneden. Pengene bliver udbetalt til din NemKonto. Det er nemt at oprette og ændre denne konto, så fortvivl ej, hvis det er nyt for dig. Du kan selv bestemme, hvilken konto Udbetaling Danmark og andre myndigheder skal overføre penge til.

Vær bekendt med reglerne

De fleste er berettiget til barselsdagpenge, men man skal selvfølgelig være bekendt med de forskellige regler på området. Du skal eksempelvis vide, hvor lang tid man kan være på barsel, og hvordan man forlænger sin barsel.

Du har pligt til at kontakte myndighederne, ifald du begynder at arbejde på deltid, forlænger din barsel eller holder ferie under barsel. Sæt dig med fordel ind i, hvad det vil sige at have oplysningspligt, hvis du ikke føler dig helt velinformeret på området.